MEMBERI ITU MEMBAHAGIAKAN ..

1 Nov

 

Dear friends, please click this link to pledge for donation –> https://docs.google.com/a/kedai-amal.com/spreadsheet/viewform?formkey=dHhaNjhSU25ZV0lzV1dHbUlyUHNxN0E6MA

BEING APPRECIATED..

7 Oct

Salam All,

Aduhhh sweet kan tgk gambar ni? post kali ni jangan cakap tak berkaitan dengan Sihat dan Cantik tau. Kalau semua suami2 layan Isteri2 mcm dlm gambar ni, tak mustahil semuaaaa isteri2 kat dunia ni sihat2 n cantik2 blaka kn?hihihi.

Jom layan..

FROM Muslim Speakers

 

Many husbands fail to realize that the main worker within the
family is the wife. They fail to show the needed consideration
and love to his wife. No matter how much a man may actually
love his wife, if he doesn’t show it she will not feel loved. No
matter how much he does appreciate her if doesn’t show it she

will not feel appreciated.
No husband or wife is ever perfect but when a husband shows
love and thought for his wife and acts in accordance with the
principles of Islam he will surely earn not only her love and
respect but that of Allah Himself!maY ALLAH SWT)GRANT US PIOUS AND CARING HUSABAND AND WIFES !

 

INGIN BEBAS DARI MASALAH YG BELENGGU HIDUP ANDA??

6 Oct

Hari ini 6 Oktober 2012, saya ingin kongsikan bersama satu pengalaman dari Mentor kesayangan saya iaitu CDM Siti Atkah Abd Hamid yang telah byk memberikan inspirasi-inspirasi kepada anak-anak didiknya yg lain. Beliau, saya kira seorang yg berjaya mengawal atur hidupnya dengan penuh tertib, rupanya pernah mengalami kekecewaan suatu ketika dulu.

Mari kita hayati tulisan beliau :

INGIN BEBAS DARI MASALAH YG BELENGGU HIDUP ANDA??

by Mentor CDM Hajah St. Atkah 

Saya menulis dari hati saya… kengkawan bacalah sampai habis

9 tahun saya berada dlm biz bersama SMART TYCOON.. masa yg agak panjang..soalan yg banyak datang kepada saya bagaimana boleh sampai ke tahap ini?.. U pencen awal dari pensyarah? mesti ada sambungan ayat lepas tu… sayang nye!!!

jawapan saya kpd soalan2 yg bermain dlm minda anda..saya betul2 menggunakan kekuatan minda separa sedar saya menarik apa sahaja yg saya nak kedlm hidup saya…dengan 100% menyerah setelah berusaha dan berdoa kepada yg maha pengasih dan maha pemberi yang ESA dan yg maha KAYA… macamana? ye ke boleh??

mana saya dapat ilmu ni..bagaimana saya boleh mula?..pensyarah fizik boleh ke cerita pasal ni? jangan percaya cakap saya… belajar dan amal…Ya Allah indahnya hidup BERTUHAN!! apa sahaja yg anda inginkan Dia sentiasa mendengar dan bersedia untuk berikan pada anda!!! syarat minta!! but how? nak mintak biasa2 ke luar biasa? pilihan ditangan anda…

saya bermula dgn diuji ALLAH swt..dalam proses membesarkan ank2 remaja ..Allah uji saya..mmg kita tak pernah lepas dari diuji..itulah hidup sebagai hamba…ketika itu air mata saya tak kira dimana… meleleh.. rasa tiada tempat mengadu.. waktu my hubby said a sentence to me.. u lost yr self..80% gone..it’s a small matter.. saya pandang dia..rasa nak marahpun ada… dia macam tak paham.. saya rasa ketika itu hidup saya tiada makna.. duit masa tu banyakpun tak guna.. salahkan diri..menyesal… rasa saya nak duduk atas sejadah 24 jam.. tidur tak lena makanpun tak boleh… badan kurus.. semangat all gone..anak2 dah lali dgn tangisan saya!!

dlm keadaan saya tertekan kwn baik saya ketika itu offer utk kekelas bagaimana mengawal emosi..oleh Dr Muhd Jantan (oo..dah lama tak col dr esok pg kena col.. just to say helo and report i’m happy now-dr mentor yg paling saya sayang… mcm ayah bila ada masalah mengadu pasti jap je selesai) saya mula faham bagaimana kuatnya pengaruh kuasa minda yg kita ada dalam hidup… RUPA2NYA.. BILA BERILMU..BARU SAYA FAHAM..APA YG JADI PD SAYA DAH ADA DLM FIKIRAN SAYA LONG TIME AGO.. THATS WHY ADA AYAT KATA.. YOU ARE WHAT U THINK!!! Saya terus meneroka ilmu ALLAH yg sangat hebat ini..dgn mentor2 yg HEBAT spt Dr Azizan Osman(mentor yg akak kagum ..BEST).. D.R Kasmah Misran..dan Dr Azhar Sarip (persijilan antarabangsa)

Alhamdulilah..masalah yg saya lalu berlalu dan anak2 sangat berubah dgn izinnya..TERIMA KASIH YA ALLAH..TAHUN 2011 adalah tahun yg paling bahagia untuk saya dan anak2..terima kasih ya ALLAH (menitik airmata saya ni) Dr segi akademik dan jadi hambaNya yg soleh.. alhamdulillah…

JANGAN BIARKAN KITA DAN KELUARGA KITA DIBELENGGU MASALAH (TERMASUK MASALAH YG SANGAT BERI KITA KERIBUTAN..APALAGI KALAU TIDAK – DUIT!!!)

Di dalam seminar sehari Minda Magnet Rezeki (MMR) insyaAllah mentor anda akan di dedahkan antaranya dgn :

1. Bagaimana menggunakan kuasa minda menarik apa saja yg kita hendak!! suami yg penyanyang?? anak2 yg dengar cakap? anak2 yg melawan dan merempit berubah? anak2 yg ada masalah dlm akademik? masalah duit kering?..dan lain2..biz tak maju?…semua orang ada potensi diri luarbiasa..jom explore..dgn izinNYA

2.bagaimana membesarkan poket minda menarik kekayaan dan kejayaan dtg cepat kepada kita..

3.Bagaimana cara berdoa yg tepat dan pada masa yg tepat..supaya apa yg kita mintak cepat dtg berlari mengejar kita..contoh org islam digalakkan bangun dan berdoa disepertiga malam..kata dr muhd jantan “atikah Allah tunggu u mintak.. hijab terbuka ketika sepertiga malam..submittlah apa sahaja ALLAH akan terima…YAllah indahnya mendapat layanan istimewa dr NYA apabila doa kita cepat dimakbulakn…jom belajar caranya!!!

4.Kenal pasti getaran halangan yg selama ni anda hadap… buat apapun tak jadi..pangkat tak naik2!! income banyak simpanan tak dak!! anda kebocoran wang!!! belajar ada cara dan ilmu supaya duit mellekat pada kita..

ORG lain ..BANGSA lain..Yg BERAGAMA lain dah lama master the knowledge…jom dah sampai masa kita pulakk…KATA DR MUHD JANTAN..IT WILL NEVER BE TO LATE FOR US… EVERYDAY IS A NEW DAY FOR US!!!

KATA DR AZIZAN OSMAN: SEMUA KITA NAK BERJAYA SERTA MERTA..KEJAYAAN ANDA BERGANTUNG KPD APA YG ANDA BUAT SELEPAS INI..

 

SEKIAN

SITI ATKAH ABDUL HAMID

SMART TYCOON

 

Mentor Kejayaan dan Kekayaan
Hjh. Siti Atkah ( kiri ), Mentor-mentor Hebat Smart Tycoon Group Pasangan Cikgu Apit & Murni Zuriati

Holaaa..Welcome All (^_^)

5 Oct

Semoga bertambah Sihat dan Cantik setiap hari..

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.